دامپزشکی کشور: گزارشاتی مبنی بر فروش گوشت الاغ و اسب وجود دارد

۲۵۹

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور دربارۀ مباحث مطرح شده مبنی بر عرضۀ گوشت تک‌سُم‌ها از جمله اسب و الاغ گفت: «بر اساس گزارشاتی که به ما رسیده، این مسئله صحت دارد، اما میزان آن در حدی نیست که مردم بخواهند نگران شوند».

حامد زارعی افزود: «البته با کشتارهای غیرمجاز که شیوه و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، مواجه هستیم به عنوان مثال کسانی که دام را در کنار خیابان و یا خارج از کشتارگاه بدون ناظر بهداشتی، ذبح می‌کنند اما اینکه بگوییم عرضۀ گوشت تک‌سم‌ها در میزان بالا در کشور رواج دارد، چنین مسئله‌ای صحت ندارد».

به گزارش مهر، وی در مراسم افتتاحیۀ بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی دام، طیور و آبزیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه گفته می‌شود از گوشت برخی حیوانات از جمله گربه‌ها در تولید سوسیس و کالباس استفاده می‌شود، این مسئله را رد کرد و گفت: «این مسئله را قویاً تکذیب می‌کنم و هیچ گربه‌ای برای تولید سوسیس و کالباس کشته نمی‌شود».

زارعی با اشاره به اینکه طبق قانون در تمام اماکنی که به تولید، پرورش و یا کشتار دام مشغول هستند، ناظر بهداشتی وجود دارد که بر فرآیند کار نظارت می‌کند، اضافه کرد: «تأیید صلاحیت این ناظران بهداشتی که دکتر دامپزشک هستند برعهدۀ سازمان نظام دامپزشکی است».

وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون مواردی از تخلف در میان این دامپزشکان وجود داشته است؟ گفت: «قطعاً تخلفاتی بوده که با آن‌ها برخورد شده است».

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور دربارۀ آمار موجود در این حوزه اظهار کرد: «ما آماری در این زمینه نداریم».

زارعی با تأکید بر اینکه نظارت‌ها و بازرسی‌ها در این زمینه به صورت روتین در حال انجام است، افزود: «پروتکل‌ها به طور کامل از اخطار تا پلمب و ارجاع به ضابطین قضائی انجام می‌شود».

وی اضافه کرد: «متأسفانه به خاطر افزایش قیمت گوشت، ممکن است برخی از این تخلفات به صورت قارچ‌گونه رشد کنند و به همین دلیل از مردم می‌خواهیم محصولی را که خریداری می‌کنند با دقت کامل بخرند و به قیمت، کیفیت و پروانۀ صنف کاملاً توجه نمایند و اگر با مشکلی در این حوزه مواجه شدند، حتماً آن را به اطلاع مراجع ذی‌صلاح برسانند تا ما بتوانیم با متخلفین برخورد کنیم و جلوی کار را بگیریم».

زارعی با بیان اینکه اختیارات ما در حوزۀ دامپزشکی بسیار محدود است و با خلاء قانونی در این زمینه مواجه هستیم، گفت: «ناظرین بهداشتی، رسمی هستند و کارت و قدرت اثر دارند اما ضابط قضائی نیستند».

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ادامه داد: «در حال پیگیری هستیم که ناظر بهداشتی، ضابط قضائی نیز باشد و به اعتقاد ما باید این اتفاق بیفتد».

وی گفت: «در حال حاضر نیز هم نیروی انتظامی و هم شهرداری‌ها و هم سایر دستگاه‌هایی که اختیار دارند، به محض اینکه ناظر بهداشتی به آن‌ها اعلام تخلف کند، وارد عمل می‌شوند و با متخلفان برخورد می‌کنند». 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.